November 13, 2018

Wat een fantastische oefening voor de motoriek is dit! Ik ben mijn collega Ineke nog steeds dankbaar dat ik dit van haar heb mogen leren. Het schrijven in scheerschuim is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel leerzaam. De kinderen uit mijn groep vinden het elke keer weer geweldig als ze mogen scheerschuimen. 

Hoe werkt zo'n scheerschuimles nou precies? Ik zal je hieronder vertellen hoe ik dat in de klas aanpak.

Wat heb je n...

January 22, 2017

Vorig jaar kreeg ik van een lieve collega een lichtbak. Op de lichtbak kun je veel leuke oefeningen doen. Zo kunnen de kinderen er op overtrekken. Je kunt dan kiezen voor tekeningen, maar denk ook eens aan het overtrekken van vormen, cijfers en letters. 

Naast het overtrekken was ik nog op zoek naar meer materiaal om te gebruiken op de lichtbak. Dat materiaal vond ik op www.credu.nl. Je vindt hier verschillende materi...

January 16, 2017

Na het maken van de sneeuwpop met een gevingerhaakt sjaaltje had ik het vingerhaken zo te pakken dat ik op zoek ging naar meer ideeën. Als je vingerhaakt maak je één grote sliert en wat kun je daar allemaal mee maken? Ik ging op zoek en op Pinterest vond ik dit leuke idee, een sneeuwpop! Deze sneeuwpop is gemaakt van twee gevingerhaakte slierten, ook een goede oefening voor de fijne motoriek. Ik vertel je hier hoe je dit kunt...

September 10, 2016

Dit super gave idee kwam ik tegen bij Tip van de Juf op Facebook. Ik zag alleen een plaatje en kon geen uitwerking vinden van deze knutsel. Dus ging ik zelf aan de slag.

Wat heb je nodig?

- Printblad van de vis (hieronder te downloaden)

- Gekleurd A4 papier

- Rietjes

- Naald en draad

- Plakband

- Prikpen en prikmat

- Wiebeloogjes

- Versiering

Hoe ga je te werk?

- Print de vis op verschillende kleuren papier. De kinderen knippen de v...

August 27, 2016

Dit leuke idee heb ik ook van Pinterest. Ik kwam het tegen en dacht dat moet ik ook proberen!

Op deze website staat een uitleg in het Engels, met goede foto's erbij: 

https://jane-can.com/2015/02/27/diy-kids-dream-catcher/

Hieronder mijn beschrijving van deze dromenvanger:

- Je knipt een groot gat uit een papieren bordje, zodat je alleen nog de rand over hebt.

- Je maakt met een prikpen ongeveer 8 gaatjes in de rand.

- Je kiest 3 kl...

August 27, 2016

Zoals wel vaker was ik lekker aan het struinen bij de Action. Tussen alle potloden, stiften, gummen, linialen, etc. vond ik deze tolstiften (volgens mij 4 voor €1,00). Hoe simpel en hoe leuk bedacht!

Het zijn tollen met aan de onderkant een stift, zodat je met deze tollen kunt tekenen. Tollen blijft een goede oefening voor de motoriek. Doordat er een stift aan de tol is toegevoegd wordt het tollen nog leuker!

Je pakt een groot A...

August 27, 2016

Deze grappige spiraalslangen kwam ik ook tegen op Pinterest. Een super makkelijke, leuke en goede oefening voor de fijne motoriek.

Je print de spiraalslangen uit op A4 of A3, ik varieer hier vaak mee. De kinderen kleuren de slangen eerst in. Dit kan met bijvoorbeeld met stift, wasco of potlood.

Wanneer de slangen helemaal zijn ingekleurd knippen de kinderen de slangen uit. Eerst de buitenkant, zodat je een rondje overhoudt. Daar...

August 27, 2016

Op Pinterest kwam ik deze knippatronen tegen (hieronder te downloaden). Erg handig als oefening voor de fijne motoriek en natuurlijk om beter te leren knippen. 

Ik heb ze op gekleurd papier gekopieerd, zodat het er voor de kinderen aantrekkelijk uitziet. 

De kinderen knippen eerst de stroken los, daarna knippens ze over de stippellijnen van elke strook. Zo oefenen ze op allerlei verschillende manieren te knippen: recht, schuin,...

Please reload

Geef een reactie

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now