Beloningssysteem ClassDojo


Ik werk al een paar jaar met het digitale beloningssysteem ClassDojo. Bij dit beloningssysteem kun je je als leerkracht aanmelden en een groep voor jouw klas aanmaken. Elk kind krijgt dan zijn eigen poppetje waarmee hij/zij punten kan verdienen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dat er dan uit komt te zien.

De kinderen kunnen met deze poppetjes punten verdienen. Zelf spreek ik vaak met de kinderen af dat ze bij 20 punten een beloning hebben verdiend. De punten kunnen ze om verschillende redenen verdienen. Bijvoorbeeld als ze netjes hebben gewerkt, andere goed hebben geholpen of snel hebben opgeruimd. Deze positieve punten kun je helemaal zelf invullen naar wat jij belangrijk vindt.

Naast het belonen komt het ook wel eens voor dat kinderen zich niet zo goed aan de regels houden, daarvoor kun je aandachtspunten instellen. Wanneer een kind zich dan niet aan de regels houdt kun je een aandachtspunt geven in ClassDojo, daardoor verliezen ze een punt.

Voor mij is ClassDojo een ideaal beloningssysteem, de kinderen zijn er gek op en werken hard voor hun punten. Je kunt het beloningssysteem open laten staan op het digibord, zodat de kinderen precies kunnen zien hoeveel punten ze al hebben behaald.

Wil je zelf ook een beloningssysteem bij ClassDojo maken? Klik dan op het icoontje hieronder.

#klassenmanagement #belonen #beloningssysteem #classdojo