Zoem vouwen van Vouwjuf


Vorig jaar wilde ik het vouwen wat meer onder de aandacht brengen in mijn groep 3. Toevallig kwam ik toen ook de website van Vouwjuf tegen en kon ik flink aan de slag met m'n klasje. Als eerste vouwde ik Zoem.

Zoem is het bijtje uit de methode Veilig Leren Lezen. Hij komt altijd op verschillende manieren tevoorschijn; in het werkboekje, op de ankerplaten, op de computer, etc. Ook heb je een kennismakingsles (voor aan het eind van het schooljaar, alvast met je nieuwe klas) waarin de kinderen er achter komen wie Zoem is en het woordje 'Zoem' leren.

Hoe leuk is het dan om Zoem te vouwen?! Op de website van Vouwjuf staat een goede beschrijving voor het vouwen van Zoem.

Hier ga je meteen naar het vouwvoorbeeld van Zoem:

http://www.vouwjuf.nl/methoden/veilig-leren-lezen/

Ik heb mijn kinderen Zoem laten plakken op een wit A3 papier. Voor de grote vouwblaadjes heb ik 16x16 cm gebruikt, als kleine 12x12 cm. Voor de klep van het petje heb ik een vouwblaadje van 10x10 cm genomen en deze door vieren gevouwen en losgeknipt. Zo krijg je 4 vierkantjes van 5x5cm. Deze is precies groot genoeg voor het klepje.

Hieronder zie je het resultaat uit mijn klas.

#vouwen #vouwjuf #zoem #VLL #VeiligLerenLezen