Energizerkaartjes


Bewegen... iets wat kinderen graag willen en wat zeker tussen het leren door wel moet. Vaak doe ik na een les of tijdens een hele lange les even een korte bewegingsoefening met de kinderen. Ze hebben dan al zo lang stil moeten zitten en moeten luisteren dat de concentratie afneemt. Door er even een energizer tussendoor te knallen pakken ze hun concentratie vaak weer beter op.

Nu vond ik het wel altijd lastig om even een korte bewegingsoefening te bedenken. Je vindt op Schoolbordportaal of Gynzy wel leuke bewegingsliedjes, maar soms zijn die te lang, niet leuk of heb je die al 100 keer gedaan.

Toen vond ik deze energizerekaartjes van Helen Purperhart (waar ik ook de massagekaartjes van heb). Dit zijn kaartjes waarop een korte bewegingsoefening staat. Ideaal als je als juf even geen inspiratie hebt. Het zijn makkelijk uit te voeren opdrachten die je zo kort en lang kunt maken als je zelf wilt.

Hier een voorbeeld van het kaartje lopen. Laat de kinderen door de klas lopen. Eerst lopen ze allemaal alsof ze door de modder lopen. Hoe loop je dan? Waarschijnlijk heel zwaar en grote stappen. Dan lopen ze op de wolken. Hoe loop je dan? En op spijkers? Etc.

Een makkelijke oefening en de kinderen vinden het geweldig!

#klassenmanagement #energizers #energizerkaartjes #algemeen #bewegen #bewegingsoefening