top of page

Raamtekening Sint


Met Sint vind ik het altijd gezellig om huisjes op de ramen te knutselen. Meestal doe ik dat met zwart papier, waar de kinderen gaten uitprikken en er vliegerpapier achter plakken. Maar dit jaar deed ik dat eens op een andere manier, namelijk met krijtstiften voor op het raam! Weer eens wat anders dan de standaard huisjes en zo'n een leuk effect. De kids vonden het overigens geweldig dat ze gewoon op het raam mochten tekenen!

Ik heb voor de huisjes een sjabloon gebruikt. Dit heb ik voor €2,50 besteld op raamtekening.nl. Je kunt hier verschillende sjablonen bestellen die je dan ook in verschillende maten krijgt. Zo kun je dit op bijna elk raam toepassen zonder al te veel moeite. Ik heb gekozen voor de grachtenpandjes. Hier kreeg ik gratis een Sint & Piet en rendier en Kerstman bij. Als je het bestelt krijg je het sjabloon meteen in je mail, dus je kunt er direct mee aan de slag. Ze hebben op raamtekening.nl nog veel meer leuke sjablonen.

Wil je er geen geld aan uitgeven, dan kun je natuurlijk ook een leuke kleurplaat op internet opzoeken en die gebruiken als sjabloon.

Het sjabloon plak je aan de buitenkant van het raam met plakband vast. De kinderen trekken aan de binnenkant de tekening over met een krijtstift. Ik heb speciale krijtstiften (wit) voor op het raam gekocht bij Hema, maar je kunt ook stiften kopen bij bijvoorbeeld Bruna. Voor de kleurtjes heb ik de krijtstiften gebruikt die je gratis bij de kerstpostzegels kreeg (merk Riverdale). Als de kinderen klaar zijn met kleuren haal je het sjabloon weg en blijft alleen de mooie krijttekening van de kinderen over.

#Sint #Sinterklaas #raamtekening #krijtstift #raam #huisjes #Piet

bottom of page