Kerstdiner


Het Kerstdiner is een avond waar de kinderen uit mijn klas erg naar uitkijken. Ze vinden het spannend om 's avonds, in het donker, naar school te gaan. Ze kleden zich altijd mooi aan voor deze avond en daarom vind ik het leuk om de klas ook echt mooi aan te kleden en de tafels mooi te dekken. Vaak haal ik daarvoor mijn spullen bij de Hema. Die hebben veel leuke, maar ook stijlvolle bordjes, bekers, rietjes, etc. In plaats van tafelkleden gebruik ik inpakpapier voor op de tafels. Dit is vaak een stuk goedkoper en bij de Hema heb je vaak ook inpakpapier die goed past bij de bordjes. De champagneglazen kun je het beste bij de Action halen. Daar heb ik ook de serpentines vandaan voor op de tafels.

En zeg nou zelf, staat dit niet gezellig?

Bij het Kerstdiner vinden de kinderen ook altijd een enveloppe op hun bordje met hun naam erop. En nee, dit is geen Kerstkaart van juf. Het is een Kerstkaart die iemand uit de klas voor een ander heeft gemaakt. Dit doe ik al een paar jaar en vind het steeds weer een succes. Kerst draait namelijk om vrede op aarde, aardig zijn voor iedereen en niet alleen voor je vrienden.

Daarom maak ik met de kinderen Kerstkaarten voor elkaar. De kinderen mogen niet kiezen voor wie ze een kaart maken, maar ik laat ze lootjes trekken. Zo maken ze ook eens een Kerstkaart voor iemand waar ze dat misschien niet voor zouden doen. Ze moeten dit nog wel even voor zich houden, want bij het Kerstdiner moet het een verrassing zijn. 's Avonds mogen de kinderen hun kaart dan openmaken en zien ze van wie ze een Kerstkaart hebben gekregen. Ze zijn vaak helemaal blij en verwonderd over de mooie kaart en moeten elkaar dan ook altijd netjes bedanken.

Ik vind het een mooi gebaar en een gezellig begin van het Kerstdiner.

#kerst #kerstmis #kerstdiner #kerstkaart #vredeopaarde #avond