Proost op een mooi jaar!


Proosten op het nieuwe jaar... We proosten met champagne tijdens oud & nieuw om het nieuwe jaar te vieren. We kijken terug op het vorige jaar, beseffen wat we hebben bereikt en kijken vooruit naar wat er komen gaat. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? We hebben goede voornemens, iets wat we anders/nog beter willen doen in de toekomst.

Ik vind het mooie gedachten om bij stil te staan en daarom proost ik ook altijd met de kinderen, op de eerste schooldag na de kerstvakantie. We proosten op een goed jaar samen en ik laat de kinderen ook nadenken over hun goede voornemens. Wat zouden zij nou willen bereiken in dit nieuwe jaar? Wat willen ze leren? Hoe willen ze met elkaar omgaan? Wat is daar dan voor nodig? Eigenlijk een mooie sociale vaardigheden les, zonder dat de kinderen zich daar echt bewust van zijn.

Vandaag proostte ik weer met mijn groep 3. Ook vroeg ik ze naar hun goede voornemens op school. Leuk om te zien hoe kinderen daar over nadenken. Ik kreeg reacties als:

"Dat ik nog heel veel kan leren"

"Ik wil een gezellig jaar met elkaar"

"Dat we lief zijn voor elkaar"

"Dat jij geen politieagent hoeft te zijn juf, maar gewoon juf kunt zijn"

Vooral die laatste reactie vond ik geweldig gevonden. Met de kinderen heb ik besproken wat er nodig is om deze doelen te behalen. Wij gaan er een geweldig nieuw jaar van maken!

PROOST!

#proost #nieuwjaar #nieuwjaar #champagne #kinderchampagne #goedevoornemens #kerst #kerstmis #sociaalemotioneleontwikkeling #socialevaardigheden