Schitterende zeewereld


Dit idee kwam ik tegen op Freubelweb en verwees mij door naar de website Hello, Wonderful. Daar komt dit leuke idee vandaan. Hier zag je eigenlijk vooral een zeewereld met zeemeerminnen. Ik vond dit iets te meisjesachtig, dus heb het een beetje aangepast, zodat deze opdracht ook leuk is voor de jongens uit mijn groep. Want maken met de kids moest ik het zeker, vind ze zo cool! Daarom ging ik enthousiast met ze aan de slag. Ik zocht op internet naar zeedieren die goed als sjabloon gebruikt konden worden en heb er zelf een paar uitgezocht. Hoe ik dit met mijn klas maakte kun je hieronder lezen.

Wat heb je nodig?

- Lichtblauw A4 papier

- Blauw crêpepapier

- Groen papier

- Printables van dieren en zeemeermin (hieronder te downloaden)

- Kleurpotloden

- Glitter in diverse kleuren

- Schaar en lijm

Hoe ga je te werk?

- De kinderen maken eerst de achtergrond. Dit doen ze door een lichtblauw A4 papiertje als ondergrond te nemen. Daarop plakken ze stroken gescheurd of geknipt crêpepapier. Laat ze dit opplakken met een lijmstift, gebruik geen sterke lijm.

- Daarna gaan ze verder met het maken van de dieren. Ik heb in de klas een lichtbak waarop de kinderen goed kunnen overtrekken. Ik heb de printable van de zeedieren daar neergelegd, zodat de kinderen de dieren zelf op een gekleurd vel konden overtrekken en uitknippen. Heb je nou geen lichtbak kun je ook de dieren op verschillende kleuren papier printen, zodat de kinderen ze alleen nog hoeven uitknippen. Ook heb ik de kinderen de keuze gegeven om zelf dieren te tekenen en knippen, zodat ze ook hun eigen creativiteit kwijt kunnen in de opdracht.

- De zeemeerminnen heb ik wel voor ze uitgeprint en mochten ze uitknippen en inkleuren met potlood. De kinderen mochten zelf weten welke dieren ze wel en niet gingen gebruiken en of ze wel of geen zeemeermin wilde.

- Laat ze dan nog uit groep papier zeewier knippen, dat maakt de achtergrond meer af.

- Als finishing touch maak je deze knutselopdracht af door glitter toe te voegen. Het mooiste is om de glitter en de kleur van hetgeen dat je gaat glitteren te laten matchen. Dan geeft het net een extra schittering. Ik heb elk kind apart bij mij geroepen en samen hebben we eerst lijm op de zeewereld gedaan en vervolgens steeds wat glitter.

En zeg nou zelf, ze zijn toch tof geworden?!

Download de printables hier

Zeedieren

Zeemeerminnen

Klik hier als bovenstaande linkjes niet werken

Zeedieren

Zeemeerminnen

#zeewereld #zomer #zeedieren #zeemeermin #glitter #knutselen