Verjaardagsdobbelen


In een ander bericht vertelde ik jullie al hoe ik een verjaardag in de klas altijd vier. Dit schooljaar ga ik hier nog iets extra's aan toevoegen! In de zomervakantie was ik namelijk lekker aan het snuffelen op Pinterest en toen kwam ik dit leuke idee tegen: Verjaardagsdobbelen!

Het is de bedoeling dat het jarige kind met de dobbelsteen gooit. Het aantal ogen wat hij/zij gooit vertelt wat voor leuke activiteit hieraan vastzit. Een leuk idee wat erg makkelijk is uit te voeren in de klas, maar wat het toch weer extra feestelijk maakt.

De bladen die ik tegen kwam waren niet helemaal naar mijn zin, dit kwam door de activiteiten die erop staan. Ik vond het bijvoorbeeld niet handig dat kinderen mogen kiezen welk boek juf voorleest, want meestal ben je al een boek aan het voorlezen. Daarom heb ik mijn eigen verjaardagsdobbelen gemaakt, met activiteiten die volgens mij prima uit te voeren zijn in de klas. Je kunt het dobbelblad hieronder downloaden.

Ik denk dat alle opdrachten makkelijk uit te voeren zijn in de klas. Over activiteit 6 moet je wel even nadenken. Ik zie het voor me dat de kinderen makkelijk een slinger kunnen maken van gekleurd papier. Ze kunnen diverse slingers maken. Je kunt ze driehoekjes laten knippen van gekleurd papier en deze aan een touwtje laten nieten. Je kunt er ook voor kiezen om een slinger te maken door allemaal dunne stroken tot rondjes te vouwen en deze aan elkaar te maken. Je kunt het natuurlijk zo ingewikkeld of eenvoudig maken zoals je zelf wilt!

Download het blad hier

Verjaardagsdobbelen

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Verjaardagsdobbelen

#verjaardagsdobbelen #verjaardagvieren #verjaardag #klassenmanagement #beginschooljaar #algemeen