Verjaardagskalender cupcake


Dit schooljaar sta ik voor groep 3/4. De kinderen die nu in groep 4 zitten heb ik het afgelopen jaar ook gehad in groep 3. Dat vraagt natuurlijk om verandering met verschillende opdrachten. Vaak heb je als leerkracht opdrachten die je elk schooljaar wel herhaalt, gewoon omdat je ze zo leuk vindt. Dat heb ik altijd met mijn verjaardagskalender. Ik vind de verjaardagskalender met stoepkrijt altijd erg leuk om de eerste schooldag met de kids te doen. Maar omdat ik dit jaar veel dezelfde kinderen heb moest ik toch weer even verder denken! Gelukkig staat internet vol met leuke ideeën en vond ik een nieuwe verjaardagskalender die ook vrolijk staat in mijn klas. Wat vinden jullie van deze vrolijke cupcakes? Dat maakt je verjaardag toch wel een feestje! Hoe ik ze maakte kun je hieronder lezen.

Wat heb je nodig?

- Cupcake (hieronder te downloaden)

- Gekleurd papier/patroonpapier (het patroonpapier heb ik gekocht bij de HEMA)

- Restpapier

- Glitterstenen

- Gekleurde ijsstokjes (vooraf even doormidden knippen)

- Geel papier

Hoe ga je te werk?

- Kopieer de cupcake op het patroonpapier. Dit papier paste bij mij gewoon door de printer.

- Knip dan als leerkracht even de slagroomtoef van de onderkant. Zo kunnen de kinderen straks diverse patronen met elkaar mixen.

- De kinderen zoeken dan een slagroomtoef en een onderkant uit, zorg ervoor dat ze twee verschillende patronen kiezen.

- Ze knippen dit uit en plakken het op elkaar.

- Dan pakken ze de gekleurde ijsstokjes, dit worden de kaarsjes. Ze pakken net zoveel stokjes als dat ze oud worden. Ze plakken de stokjes op en maken met geel papier vlammetjes.

- Dan versieren ze de cupcake naar eigen inzicht. Hiervoor kun je diverse materialen neerleggen. De glitters zijn bij mij altijd een groot succes!

- Print daarna nog even de namen en geboortedatum van de kinderen uit. Dit heb ik gewoon in Word getypt. Plak deze op de cupcake.

- Hang de cupcakes leuk op. Ik heb ze naast elkaar gehangen, maar zag ook voorbeelden van de cupcakes op een grote etagere, dat is ook erg gaaf.

Download de cupcake hier

Cupcake

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Cupcake

#verjaardagskalender #verjaardag #cupcake #knutselen #beginschooljaar