Herfstblaadjes groepsopdracht


Op Pinterest vond ik dit idee, een mozaïek van herfstblaadjes. Dit vond ik er gaaf uitzien en een leuke knutsel voor het thema herfst. Het bracht mij op een idee om er een leuke groepsopdracht van te maken.

Achter in mijn klas heb ik een groot prikbord. Hoe tof is het om dat prikbord helemaal vol met herfstblaadjes te hangen? Leek mij heel cool en daarom dacht ik dit idee verder uit. Ik rekende eerst uit hoeveel herfstblaadjes ik nodig had voor het hele prikbord. Ik printte de herfstblaadjes uit en knipte de vierkantjes los. Dat was wel even een werkje, want mijn prikbord is best groot. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit iets minder groot uit te pakken.

Elk kind ging aan de slag met het kleuren van een vierkantje. Is je vierkantje af? Dan lever je hem bij mij in en krijg je weer een nieuwe. Net zo lang tot alle vierkantjes ingekleurd zijn.

Ik heb de kinderen laten kleuren met potlood. Achteraf zag ik veel verschil tussen de vierkantjes. Het ene kind kleurde heel licht, het andere kind veel dikker. Als ik van een afstandje kijk zie ik dat de dikgekleurde vierkantjes veel beter opvallen. Een tip is dus om de kinderen de vierkantjes dik in te laten kleuren met potlood, of te kiezen voor stift. Ik denk dat ze dan nog beter uitkomen!

Toen alle vierkantjes gekleurd waren begon het werk voor juf! Alle vierkantjes opplakken. Ik plakte ze eerst op grote vellen, die ik later bevestigde op het prikbord. Ik vind het erg tof geworden en de kinderen waren ook onder de indruk! Ze hadden niet gedacht dat alle vierkantjes bij elkaar zo gaaf zouden worden! Een groot succes dus.

Je kunt de herfstblaadjes hier downloaden.

#herfstblaadjes #herfst #groepsopdracht #tekenen