top of page

Hilarische zinnen


Wauw, wat een geniale oefening is dit! Alle credits aan onderwijsmaakjesamen.nl waar deze oefening vandaan komt en aan mijn collega Petra die mij op deze oefening wees.

De kinderen maken bij deze oefeningen hilarische zinnen en ik zal je zeggen, hilarisch zijn ze! Zo lagen de kinderen uit mijn groep 4 helemaal in een deuk om de zin 'Onze juf poept op een kleuter'. En ja bij deze oefening zijn dit soort zinnen helemaal toegestaan! Een oefening die simpel is te realiseren en waar je nog uren lang plezier van hebt!

Download de kaartjes voor de hilarische zinnen op onderwijsmaakjesamen.nl. Hier is ook een uitleg van dit spel te vinden! Zelf heb ik de kaartjes ook nog gelamineerd, om ze zo wat langer mee te laten gaan.

Dit spel heb ik zelf in mijn leeshoek zitten, maar hij is natuurlijk ook goed te gebruiken in een leescircuit of gewoon als losse oefeningen voor de groep. Ik heb nu mijn groep 4 ermee laten werken, maar als groep 3 straks alle letters heeft geleed kunnen zij hier ook mee aan de slag. Benieuwd naar hun hilarische zinnen!

Hieronder een aantal zinnen die de kinderen uit mijn groep 4 maakte.

#hilarischezinnen #taaloefening #leescircuit #leeshoek #hilarisch #taal #groep4 #groep3 #leesoefening #leesoefeningen #leesmotivatie

bottom of page