top of page

Splitshuisjes


In groep 3 is het splitsen van getallen een belangrijk onderdeel bij het rekenen. Het is een basisstrategie die de kinderen moeten beheersen om een stapje verder te kunnen komen. Het helpt ze bij het uitrekenen van steeds ingewikkeldere sommen. Sommige kinderen hebben deze strategie zo door, bij andere kinderen duurt het wat langer voordat het kwartje valt.

Splitshuisjes kunnen bijdragen aan het inoefenen van de splitsingen. Op Facebook kwam ik al verschillende splitshuisjes tegen die je zelf kunt maken. Deze splitshuisjes kwam ik tegen bij mijn zoektocht naar wisbordjes. Ik vond ze op mijnwerkplekje.nl. Deze splitshuisjes zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de wisbordjes, waardoor je er gemakkelijk met een wisbordstift op kunt schrijven.

In het filmpje hieronder wordt duidelijk uitgelegd op welke manieren je deze splitshuisjes kunt gebruiken. Het maakte mij enthousiast! Het mooie van deze splitshuisjes is dat je ze in kunt zetten op verschillende manieren. Je kunt ze inzetten om individueel splitsingen met kinderen te oefenen, maar je kunt ze ook heel goed inzetten in een rekenhoek of tijdens een rekencircuit.

De splitshuisjes zijn te bestellen op mijnwerkplekje.nl en kosten €22,50. Je krijgt dan de 10 splitshuisjes (van 1 t/m 10).

#splitshuisjes #splitsen #groep3 #rekenen #rekencircuit #rekenoefening #rekenhoek

bottom of page