top of page

Tafels oefenen


Vorige week kwam ik op de website van Nimbles terecht. Bij Nimbles vind je op een slimme manier hulp voor bijles of huiswerkbegeleiding. Op hun website staat dit mooi beschreven:

Over Nimbles

Op zoek naar de beste bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining of scriptiehulp bij jou in de buurt? Nimbles wijst je de weg! Wij zijn opgericht in 2016 om je steeds weer te helpen met kiezen van de beste begeleiding voor na schooltijd. We vergelijken huiswerkbegeleiders, bijlesdocenten, exmentrainers en andere vormen van aanvullend onderwijs op reviews en prijs. Zo maken wij de wereld van studiehulp transparanter én eerlijker. Met meer dan 1500 bedrijven en particulieren in heel Nederland vind je op Nimbles snel begeleiding die past bij jouw wensen, bij jou in de buurt.

Het leuke is dat Nimbles ook nog meer doet dan dat. Nimbles deelt in blogs bijles tips. Zo hebben ze bijvoorbeeld mijn blog over het race-lezen ook op hun website staan. Het zijn tips waar iedereen gebruik van kan maken, zoals de bijlesdocenten, ouders en leerkrachten.

In één van hun blogs vertellen ze over het oefenen van de tafels. Dit sluit mooi aan bij waar ik met mijn groep 4 mee bezig ben. We zijn druk bezig met het leren van de tafels. Maar waarom moeten kinderen eigenlijk de tafels leren? En hoe krijgen ze dat aangeboden op school? Daar staat in hun blog een mooie uitleg van. Naast deze uitleg geven ze ook nog een aantal praktische tips. Handige tips om zelf uit te voeren in de klas of om aan ouders mee te geven. Vaak willen ouders graag oefenen met hun kind, maar weten ze niet altijd hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Maar met deze tips gaat het vast lukken!

Tips om de tafels samen met je kind te oefenen:

Tip 1: online tafeltjes oefenen

Je kan alle tafels online oefenen op tafeltjesoefenen.nl. Het is een mooie manier om te kijken hoever je kind is met tafeltjes oefenen.

Tip 2: je kind leert het beste, spelenderwijs

je vindt online allerlei leuke spelletjes die jouw kind helpen om de tafels te oefenen. De tafels oefenen en het rekenen oefenen hoeft dus helemaal niet saai te zijn. Door middel van de spelletjes wordt de zoektocht naar het juiste antwoord een uitdaging. je vindt rekenspelletjes voor alle niveau's!

Tip 3: vertel je kind waarom hij/zij de tafels moet leren

Als je weet waarom je iets leert, ben je veel meer gemotiveerd om je best te doen. Leg daarom aan je kind uit waarom de tafels belangrijk zijn. Op korte termijn kan een tafeldiploma, of een mooie sticker je kind motiveren, maar vertel je kind ook waarom hij/zij daadwerkelijk de tafels leert. De tafels vormen de basis voor het vermenigvuldigen en delen. Door het vele oefenen worden de tafels opgeslagen in het langetermijngeheugen.

Tip 4: zing de tafels van de hemel

Sommige kinderen leren beter van een liedje. Zing daarom de tafels en herhaal het liedje vaak. Het is een makkelijke manier voor je kind om de tafels in zijn/haar hoofd te krijgen. Dat kun je gewoon tussendoor doen: op de fiets, tijdens het koken of tijdens het aantrekken van de pyjama. Zo kan je kind al zingend het rekenen oefenen.

Tip 5: bewegend de tafeltjes oefenen

Kennis blijft beter hangen als je beweegt. Oefen de tafels daarom tijdens een fysieke oefening. Dit kan het overgooien van een bal zijn of de bal hooghouden. Maar het kan ook gewoon tijdens de afwas. Voor jullie allebei een win-win situatie.

#tafelsoefenen #tafels #keersommen #Nimbles #rekenoefening #rekencircuit #rekenen

bottom of page