top of page

Hartjesschilderij


Moeders wil je met Moederdag natuurlijk een heleboel liefde sturen. Daarom maakte ik dit jaar met mijn klas deze zoete hartjesschilderijtjes.

Wat heb je nodig?

- Voor het mooiste effect is het leuk om dit schilderijtje op een klein canvas te maken. Ik kocht canvassen bij de Action. Dit zijn dunne canvassen van ongeveer 25x25 cm (ongeveer €1,50 per 3 stuks!).

- Potloden met een gummetje op de achterkant. Ook deze kocht ik bij de Action (ongeveer €0,35 per 10).

- Verf in de kleuren rood, roze en lichtroze.

Hoe ga je te werk?

- Maak als leerkracht op elk canvas een mooi, groot hart. Ik heb dit gedaan aan de hand van een hartjeskleurplaat. Deze heb ik uitgeknipt en zo op de canvassen omgetrokken.

- Geef de kinderen allemaal een potlood met een gummetje op de achterkant. Met dit gummetje ga je vandaag stempelen.

- Doop het gummetje in de verf en stempel dit dan op het canvas. Ze moeten er dus echt mee stempelen, niet gaan verven. Begin onderaan met rood, ga dan verder met roze en eindig met licht roze. Zo heb je een mooie overloop van kleuren. Wanneer je van kleur wisselt is het fijn om je gummetje even schoon te maken met een papieren doekje.

- Nu goed laten drogen!

Een gedicht hoort natuurlijk ook altijd bij zo'n leuk Moederdagcadeau. Omdat ik dit jaar mooie canvassen had kon het gedicht goed op de achterkant van het canvas gemaakt worden. Dit heb ik als volgt gedaan.

Wat heb je nodig?

- Gekleurde stroken papier (ik heb gekozen voor de regenboogkleuren)

- Een leuk gedicht. Ik koos voor het volgende gedicht:

Als het Moederdag is,

dan voel ik het kriebelen.

Mijn handen gaan al klappen

en mijn benen gaan al wiebelen.

Mijn voeten dansen op en neer

en ik zeg het telkens weer...

Jij bent de liefste mama

en nog zoveel meer!

- Potlood en lijm

Hoe ga je te werk?

- Geef de kinderen genoeg stroken die ze nodig hebben voor het gedicht. Mijn gedicht bestond uit 8 regels, dus kregen de kinderen van mij 8 stroken. Deze stroken moesten ze in de volgorde houden die ik ze gaf, zodat het daarna een leuke regenboogeffect zou hebben.

- De kinderen schrijven het gedicht op de stroken. Ik had het gedicht op kleine papiertjes voor ze uitgeprint, zodat ze dit goed konden overschrijven.

- Daarna plakken ze het gedicht op de achterkant van het canvas. Ook hierbij denken ze er goed aan dat ze het gedicht in de goede volgorde houden. Ze beginnen met plakken helemaal bovenaan, zodat het er goed op past.

- Nu kan het cadeau worden ingepakt!

#moederdag #moederdagcadeau #gedicht #hartjesschilderij #stempelen

bottom of page