top of page

Kleurrijke zeedieren


Met dit warme weer wil je toch niets anders dan verkoeling zoeken! Lekker afkoelen in een zwembad, bij een meertje of in de zee. Helaas moeten we toch gewoon naar school, dus halen we de zee maar een beetje naar de klas. Het geeft niet echt verkoeling, maar het staat wel erg gezellig!

Wat heb je nodig:

- Koffiefilters

- Stevig wit A4 papier

- Sjabloon van een zeepaardje en een vis (hieronder te downloaden)

- Karton

(voor het sjabloon)

- Wasco

- Waterverf

- Ecoline

- Kwasten

- Bekertjes water

- Schaar en lijm

- Wiebeloogjes

- Glitter en eventueel glittersteentjes (Action)

Hoe ga je te werk?

(** Het handigste is om deze knutselopdracht in drieën te verdelen i.v.m. droogtijd**)

1.

- Vouw een koffiefilter open. Maak deze dan kleurrijk met ecoline. Verf met verschillende kleuren ecoline de hele koffiefilter vol. De kinderen uit mijn klas vonden het erg leuk om er een regenboogeffect aan te geven. Laat dit nu goed drogen.

2.

- Maak met wasco een leuke achtergrond op het witte A4 papier. Ik heb gekozen voor wat steviger papier, zodat het iets minder bol gaat staan na de waterverf. Maak een bodem met zeewier en eventueel nog andere dieren die in de zee leven (zoals visjes, kwallen, zeesterren, etc.). Kleur ook de dieren goed in.

- Maak de achtergrond dan af met waterverf. Laat de kinderen goed veel water gebruiken. Ze kleuren de hele achtergrond in met kleuren die ze zelf mooi vinden. Laat dit nu ook goed drogen.

3.

- Pak de droge koffiefilter er weer bij. Laat de kinderen kiezen tussen een zeepaardje of een vis. Het is handig als je als leerkracht het sjabloon van het zeepaardje en de vis van karton hebt gemaakt, zodat je die snel kunt overtrekken op de koffiefilter. Trek dit sjabloon dan over op de droge koffiefilter. De kinderen kunnen het zeedier dan uitknippen.

- Ze plakken het zeedier dan op de droge achtergrond.

- Dan een plakken ze er een wiebeloogje op.

- Nu maak je de kleurrijke zeedieren af met wat glitterstenen en glitter. Ik heb de kinderen voor het glitteren één voor één bij me geroepen.

Download het sjabloon hier

Zeepaardje en vis

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Zeepaardje en vis

Zijn ze niet vrolijk?

#zeedieren #zeewereld #zomer #zee #ecoline #waterverf #zeepaardje #vis

bottom of page