top of page

Werken met wisbordjes


Werken jullie al met wisbordjes? Ik soms nog wat te weinig, maar wat een succes is dit! De kinderen vinden het geweldig.

Juf: 'We gaan een dictee doen, pak allemaal je wisbordje'.

Kinderen: 'Yeah, dictee is leuk!'

Ik heb dit echt heel vaak gehoord dit schooljaar! De kinderen vinden het onwijs leuk om met het wisbordje aan de slag te gaan en zijn mega betrokken, zelfs bij een suf dictee.

Het wisbordje kun je op zoveel verschillende manieren inzetten en zorgt voor een grote betrokkenheid van de leerlingen. Hoe leuk is het dat als je een vraag stelt niet één kind de beurt krijgt, maar iedereen mee kan denken. Schrijf het antwoord maar op je wisbordje... 1, 2, 3 en laat maar zien! Je hebt als leerkracht in één klap door welke kinderen het nog lastig vinden (die bordjes zie je vaak nog niet omhoog) en kunt ook goed zien welke kinderen het goed/fout doen. Je bespreekt de opdracht na en de kinderen kunnen zelf controleren of ze de opdracht goed of fout hebben gedaan.

Je kunt dit op zoveel manieren en bij alle vakken inzetten. Bij rekenen is het ook leuk. Ze kunnen dan het antwoord van de som op het wisbordje schrijven. Als je dit tijdens je instructieles doet zie je precies of je instructie goed is geland en welke kinderen hier nog moeite mee hebben.

Natuurlijk is het wel fijn om goede wisbordjes te hebben. Je hebt zoveel verschillende soorten en je kunt ze ook zelf maken (A4'tje lamineren). Zelf ben ik tevreden over de wisbordjes van mijnwerkplekje.nl. Ik heb de wisbordjes op A4 formaat in de klas. Deze kun je bestellen op de website, dan heb je 30 stuks voor €29,95.

De wisbordstiften heb ik gewoon bij onze schoolleverancier besteld, maar kun je ook op mijnwerkplekje.nl bestellen.

Ik gebruik de bordjes nu al 2 jaar in de klas en ze gaan nog steeds goed mee. Ik heb de kinderen de bordjes in hun kastje gegeven, samen met een stift en een doekje. Dit doekje heb ik gemaakt van een viscosedoekje (zo'n geel doekje om schoon te maken). Die heb ik in 16 stukjes geknipt. Dit werkt ideaal.

#wisbordje #wisbordjes #klassenmanagement #algemeen #actiefleren #betrokkenheid

bottom of page