Taalspel: knijperkaarten


Elk jaar ga ik met mijn groep op uitstapje naar de bibliotheek. In de bibliotheek vertellen de medewerkers de kinderen wat ze allemaal in de bibliotheek kunnen doen en hoe alles daar werkt. Ook doen de kinderen daar leuke spelletjes, waar dit spel er één van is. Een onwijs leuk spel waar de kinderen actief mee aan de slag gingen. Het is enorm leerzaam, de kinderen zijn continu bezig met de letters en het maken van woorden/zinnen. Ik was zo enthousiast dat ik het spel ook heb gemaakt voor in de klas.

Wat heb je nodig?

- VEEEEEEEEEEL knijpers!

- Letterkaartjes. Ik heb kaartjes uit oude woorddozen gebruikt, die zijn ook lekker stevig. Maar je kunt natuurlijk ook goed zelf letters uitprinten.

- Plakband

- Gekleurd A4 papier

- Lamineervellen en -apparaat

Hoe ga je te werk?

- Je plakt met plakband steeds een letter op een knijper. Ik gebruik plakband, zodat de letters stevig blijven en er ook een laagje bescherming overheen zit. Dat is vooral fijn als je papieren letters gebruikt.

- Ik heb van alle letters steeds 5 knijpers gemaakt. Van de klinkers 10. Zo kunnen de kinderen eindeloos woorden en zinnen maken!

- Deze knijpers moet je natuurlijk wel ergens op kunnen knijpen. Daarom sneed ik een A4 papiertje in de lengte doormidden. Deze stroken lamineerde ik voor de stevigheid. Op deze stroken kunnen de kinderen dan woorden en zinnen maken met de knijpers.

Veel plezier!

#leesoefening #leesoefeningen #lerenlezen #woordenmaken #zinnenmaken #spelendleren