Letterkoekjes!


Hebben jullie dat ook? Dat je dan in de winkel loopt, iets ziet met letters en het dan MOET hebben?! Ik kan iets soms gewoon niet laten liggen, ondanks dat ik dan nog niet weet wat ik er mee ga doen. Soms is het lastig omdat we in groep 3 vooral bezig zijn met de kleine letters en je veel leuk materiaal zit in hoofdletters. Maar toch verbaas ik me er altijd weer over hoe goed de kinderen ook de hoofdletters al herkennen.

Deze letterkoekjes zag ik bij de Hema. Een grote zak kost €1,50, daar kun je een klas van 27 leerlingen prima mee voorzien. Toen ik deze koekjes zag kreeg ik gelijk inspiratie. Eens een keer geen les uit het werkboek, maar op een andere manier aan de slag met letters.

Ik verdeelde de kinderen in groepjes van 4. Waarbij ik sterke en zwakke lezers bij elkaar in een groepje plaatste. De kinderen gingen in groepjes aan de slag om woorden te maken van de letters. Soms bedachten ze woorden waar ze dan niet genoeg letters voor hadden. Onderling ruilde ze de letters om toch hun woorden te kunnen maken. Ze gingen super enthousiast aan de slag. Leuk om te zien waar ze hun inspiratie vandaan haalde. Zo maakte ze natuurlijk het woord Sinterklaas in deze Sinterklaastijd, maar ook namen van zichzelf, ouders en broertjes/zusjes. Geniaal vond ik het kind die het woord netflix maakte! Heerlijk om de kinderen zo bezig te zien.

Naderhand mochten ze de koekjes natuurlijk lekker opeten. Wat een plezier voor €1,50.

#letterkoekjes #letters #lettersoefenen #woordenmaken #bewegendleren #bewegendtaal #leesmotivatie #leesoefening #leesoefeningen