top of page

Sneeuwstraatje


Hoe leuk zijn deze sneeuwstraatjes?! Op Pinterest zag ik dit voorbeeld, waarmee ik gelijk enthousiast in de klas aan de slag ben gegaan. Je hebt er wel veel wattenstokjes voor nodig, maar verder kun je het af met spullen die elke school wel heeft.

Wat heb je nodig?

- Wattenstokjes (zo'n 25 per kind, je kunt pakken van 500 stuks goedkoop bij de Action halen)

- Blauw A4 papier

- Gekleurd papier voor de huisjes

- Stiften

- Sterke lijm!

- Eventueel nepsneeuw (je kunt hiervoor ook sneeuwvlokken of bijvoorbeeld geperforeerde rondjes gebruiken)

Hoe ga je te werk?

- Deel de blauwe blaadjes uit en vertel de kinderen dat ze deze in de breedte moeten houden.

- Nu maken de kinderen eerst zelf huisjes van gekleurd papier. Het is mooi om de binnenkant erin te laten tekenen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit te laten knutselen.

- Ik heb de kinderen vrij gelaten in deze opdracht. Er moest een huis op staan, mochten er ook twee zijn. Verder mocht een boom, maar hoefde dat niet. Ze mochten er ook nog van alles bij bedenken. Zo kwamen ze op een zon, sneeuwpoppen, mensen, etc. De kinderen konden zo ook hun eigen creativiteit kwijt in deze opdracht.

- Daarna gaan ze aan de slag met de wattenstokjes. Je kunt de wattenstokjes het beste opplakken als je een beetje sterke lijm op de uiteindes smeert. De wattenstokjes gebruiken ze voor het dak, maar ze kunnen er ook een mooie boom van maken. Voor de boom moet je de wattenstokjes dan wel kleiner knippen. Let er hierbij op dat ze niet alle kanten op vliegen als je ze afknipt.

- De laatste stap was de sneeuw. Ik had nog een zak nepsneeuw liggen, dus die hebben wij gebruikt. Eerst een druppeltje sterke lijm op de achtergrond, daarna wat sneeuw erop strooien. Je kunt als sneeuw ook andere materialen gebruiken.

Nu nog leuk ophangen en je hebt een gezellig sneeuwstraatje!

#winter #sneeuw #sneeuwstraatje

bottom of page