top of page

Kahoot!


Kennen jullie Kahoot! al? Dit is 'DE' app om leuke quizzen te spelen met je klas op bijv. de iPad.

Je kunt met de app Kahoot! zelf een quiz maken, maar er staan ook al een heleboel leuke voorbeeldquizzen online!

Zelf ben ik ook aan de slag gegaan met het maken van quizzen. Mijn quizzen kun je vinden door in Kahoot! te zoeken onder: JufJoycella.

Je zet de quiz aan op je digibord. De kinderen loggen in met een code op hun device. Dan kunnen ze een gebruikersnaam invullen en worden ze gekoppeld aan het digibord. Je kunt op het digibord precies zien wie er allemaal zijn ingelogd.

Vervolgens verschijnen de vragen op het digibord. De kinderen lezen de vraag of jij als leerkracht leest de vraag voor. Ze kunnen steeds kiezen uit 4 antwoorden (of minder als jij dat instelt). De kinderen zien de kleuren op hun device en klikken daar op het goede antwoord. Heeft iedereen iets ingevuld? Dan geeft het bord dat aan en zien de kinderen meteen of ze het antwoord goed of fout hadden.

Je kunt ook punten aanzetten. Dit is leuk, maar er zit ook een keerzijde aan. Je krijgt meer punten als je het antwoord snel invult. Daardoor gaan ook veel kinderen zomaar en snel op een bepaald antwoord drukken, zonder er over na te denken. Het liefst heb ik de punten uit, maar soms zet ik ze wel eens aan en maak ik hier met de kinderen goede afspraken over.

Hieronder nog een filmpje ter verduidelijking.

#ict #quizzen #appsalgemeen #apps #kahoot #onlinequiz

bottom of page