Elvis & Jones van Jeroen van Koningsbrugge


Elvis & Jones, geschreven door Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox is een echt spannend avontuur waarin de kinderen zich helemaal kunnen inleven. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, wat het voor kinderen in die omgeving heel herkenbaar maakt.

Voorlezen vanaf 6 jaar.

Zelf lezen vanaf 7 jaar.

Achterkant van het boek:

Elvis en Jones wonen in een oud huis in het centrum van Amsterdam. Hun vader is rechercheur bij de politie en hun moeder is kunstschilder. Op een dag vinden ze een roestig oud doosje op zolder. Daarin zit een brief, die in 1967 is geschreven door een meisje genaamd Hannah. Op de dag van haar verhuizing heeft ze een speurtocht gemaakt voor de kinderen die na haar in haar geliefde huis zullen komen wonen. Voor Elvis en Jones dus! Broer en zus aarzelen geen moment en besluiten de aanwijzingen uit de brief op te volgen, ook al vindt Elvis het best spannend om 's nachts bij volle maan zijn kamer uit te sluipen en moet Jones steeds héél nodig plassen als ze nerveus is. Het is het begin van een spannende zoektocht die leidt naar een stokoude misdaad die hun vader nodig moet oplossen...

Je wordt enorm meegezogen in dit verhaal. Je wilt weten wat Elvis & Jones op de volgende plek gaan vinden en hoopt dat hun ouders er steeds maar niet achter komen waar ze mee bezig zijn. Het eind heeft ook een spannende wending, die ik hier nog even niet zal verklappen!

Het heeft ook heerlijke duidelijk hoofdstukken die niet te lang duren. Daarom is het precies goed om 1 hoofdstuk per keer voor te lezen.

Toen ik dit verhaal uit had zeiden de kinderen meteen: 'juf, is er nog een deel van Elvis & Jones?' 'juf, ik vond dit echt een heel cool boek'. Het is een boek dat ook echt stoer is en bij de jongens in de smaak valt. Daarbij inspireert het de kinderen ook om zelf een speurtocht te gaan maken. Kortom er is veel plezier te beleven aan dit boek!