top of page

Dagritmekaarten ClassDojo

Dagritmekaarten, welke juf/meester gebruikt ze niet?!

Er zijn veel verschillende soorten op internet te vinden. Zelf heb ik jarenlang de dagritmekaarten van Leendert Jan Vis gebruikt, maar nu wilde ik wel weer eens iets anders. Toen heb ik het internet afgespeurd naar leuke kaartjes, maar er sprong geen serie uit waarvan ik dacht: 'JA, die wil ik!'

 

Wel zag ik bij juf Inger dagritmekaarten met de poppetjes van ClassDojo. Dit vond ik een erg leuk idee, maar ik miste hier een heleboel kaartjes die ik zelf in de klas gebruik. Daarom bedacht ik mijn eigen dagritmekaarten, ook met de poppetjes van ClassDojo.

​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ClassDojo is een belongingssysteem dat je in de klas kunt inzetten. 

 

De dagritmekaarten die ik maakte zijn eigenlijk door de hele school te gebruiken. Het leuke van de poppetjes van ClassDojo is dat ze kinderen van alle leeftijden aanspreken, dus ook nog de kinderen uit groep 8. Daarom zijn deze kaartjes goed om in de hele school te gebruiken en kunnen ze zorgen voor een doorgaande lijn binnen de school. 

 

De kaartjes zijn hieronder te downloaden. Print ze uit, even lamineren en dan magnetisch tape (te koop bij o.a. Hema, Bruna, Action) op de achterkant. Dan heb je er jaren plezier van.

De wc kaartjes moet je eerst even op elkaar plakken, dan lamineren. Zorg er bij het lamineren voor dat je aan de bovenkant een flink stuk gelamineerd plastic overhoudt. Daar maak je dan twee gaatjes in met de perforator. Ik heb zelf twee spijkertjes in mijn deur geslagen en daar het kaartje dan aan opgehangen. Zo hangt hij goed stevig.

Ik heb de kaartjes gemaakt zoals wij ze op school gebruiken. Zit er nou net niet tussen wat je nodig hebt? Stuur me dan een mailtje, dan maak ik er eentje voor je! 

dagritmekaarten.jpg
IMG_1076.JPG
bottom of page