October 6, 2019

Een originele tekenopdracht bij het thema lente! Bloemen gaan weer bloeien en de insecten kruipen weer tevoorschijn. Leuk om de kinderen bij deze opdracht verschillende insecten te laten zien. Als je op google insecten intypt krijg je een hoop afbeeldingen. 

Voor deze opdracht heb je niet veel nodig. Het vergt een kleine voorbereiding.

Wat heb je nodig:

- A4 papier wit (liefst ietsjes steviger)

- Pastelkrijt (of wasco)

- Sjabloon v...

May 20, 2018

Wat is het heerlijk als het zonnetje weer gaat schijnen en je overal van die fleurige vlinders ziet vliegen. Om de klas ook een beetje fleurig te maken gingen wij aan de slag met deze vlinders. Het idee zag ik op Pinterest en heb ik een beetje aangepast naar hoe het goed uitvoerbaar is in mijn groep. 

Wat heb je nodig?

- Sjabloon van een vlinder (hieronder te downloaden). Ik heb gekozen voor A3 formaat. De kinderen zijn er dan w...

March 12, 2018

Na het maken van de 3D tulpen kwam ik deze schattige 3D lieveheersbeestjes tegen! Ze zijn super lief en gemaakt met dezelfde techniek als de 3D tulpen. De 3D tulpen maakte we eerst, dus met deze opdracht konden de kinderen prima uit de voeten. We toverden onze ramen in een handomdraai tot een waar lieveheersbeestjesparadijs!

Hieronder kun je lezen hoe wij deze lieveheersbeestjes in de klas hebben gemaakt.

Wat heb je nodig?

- 4 ro...

March 8, 2018

Wauw wat zijn deze tulpen gaaf!

Ik was aan het speuren naar leuke lenteknutsels op mijn favoriete website: Pinterest! Daar kwam ik een foto van deze toffe tulpen tegen. Mijn eerste reactie was: 'Wat GAAF!' en mijn tweede reactie was: 'Dit is vast veel te moeilijk voor groep 3/4'. Maar ik ben geen opgever en hou wel van een uitdagende knutselopdracht, dus klikte ik toch door om te bekijken hoe je deze tulpen dan moet maken. En w...

March 28, 2017

Sinds een paar maanden hebben wij op school ook een paar iPads. Ik ben druk op zoek naar leuke apps voor de kinderen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik iets geweldigs tegen! Op de website van Vouwjuf kwam ik deze tulpen tegen. Nu denk je vast: 'Wat heeft dat nou te maken met de iPad?' Het leuke van deze tulpen is dat dit een knutselopdracht is waarbij de iPad ook gebruikt wordt.

Hoe werkt dat dan?

Vouwjuf heeft een QR-code gemaakt...

March 26, 2017

Op zoek naar een vrolijke knutsel voor de lente/Pasen? Dan zijn deze knotsgekke kippen helemaal het einde! Een leuke ruimtelijke knutsel waar elk kind zijn/haar eigen creativiteit in kwijt kan. Ik maakte deze kippen voor het eerst met mijn klas en ik vind ze super leuk geworden. Leuk om te zien dat elk kind dit op zijn/haar eigen manier aanpakt. Zo zag ik bij kinderen patronen in de wol ontstaan, zonder dat ik daar iets over g...

March 15, 2017

Ik was op zoek naar een leuke knutsel voor op het raam. Ik vind het leuk als het raam zorgt voor een extra effect bij de knutselopdracht. Na lang speuren op Pinterest vond ik deze toffe insecten. Ik kon zo snel niet de juiste kleurplaten vinden, dus heb ik ze zelf gemaakt. Ze zijn onder aan dit bericht te downloaden.

Wat heb je nodig?

- Kleurplaat vlinder, wesp en vogel op stevig papier

- Prikmat en prikpen

- Vloeipapier

- Sch...

March 5, 2017

Nu het mooie weer zich weer laat zien is het tijd voor een vrolijke tekenopdracht. Deze vlinders zijn simpel om te maken, maar hebben een enorm leuk effect wanneer ze af zijn! 

Wat heb je nodig?

- Kleurplaat van de vlinder (hieronder te downloaden)

- Stiften

- Zwart A4 papier

- Schaar en lijm

Hoe ga je te werk?

- Print de kleurplaten voor de kinderen uit.

- Laat de kinderen de kleurplaat met stift inkleuren. Ik kies voor stift omdat j...

Please reload

Geef een reactie

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now