Op een regenachtige herfstdag...


Op een regenachtige herfstdag... blijf je liever lekker binnen om te knutselen! Dit vind ik altijd een erg leuke knutsel om te maken bij het thema herfst. Mooie gekleurde regen met waterverf en een paraplu en poppetje in silhouet. Hieronder leg ik je uit hoe je dit maakt.

Wat heb je nodig?

- Wit en zwart A4 papier

- Klein stukje karton

- Waterverf met kwasten (en heel veel water!)

- Rietjes

- Potlood, schaar en lijm

Hoe ga je te werk?

- Je maakt met een kwast een grote, natte stip aan de rand van het blaadje. Je kunt dit het beste aan de onderkant doen, zodat de kinderen er goed bij kunnen. Later draai je het blad om en is de rand de bovenkant van je knutselwerk.

- Je pakt het rietje en blaast, door het rietje, deze natte stip over het blaadje naar beneden. Zo krijg je het regeneffect. Vervolgens zet je weer een natte stip aan de rand van het blaadje en blaas je weer met het rietje. Dit doe je totdat je de heel rand vol hebt gemaakt. Ik gebruik een kartonnetje op het papier zodat er ook een gedeelte is waar geen regen komt, namelijk onder de paraplu.

- Dan moet dit werk even drogen. Terwijl de achtergrond droogt begin je met de silhouetten. Ik heb de paraplu voor de kinderen afgedrukt op het zwarte A4 papier, zodat ze die alleen maar uit hoeven knippen (je kunt hem hieronder downloaden). Ze hebben wel zelf een poppetje gemaakt. Dit kun je het beste doen door eerst een poppetje te tekenen en die daarna uit te knippen. Ze hoeven hierbij dus geen details (ogen, kleding, etc.) te tekenen, maar alleen het silhouet. Je kunt er in hogere groepen ook voor kiezen om de kinderen zelf een paraplu te laten maken. Ik heb daar in groep 3 niet voor gekozen omdat de paraplu wel een belangrijk onderdeel van het werkje is en wel duidelijk een paraplu moet zijn om leuk effect te hebben.

- Als de achtergrond droog is kun je de paraplu en het poppetje opplakken en dan is deze leuke, regenachtige herfstknutsel klaar.

Download hier de paraplu

Paraplu

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Paraplu

#herfst #regen #waterverf #herfstdag #silhouet