top of page

Schoorsteen knutselen


Bij het thema Sinterklaas mogen de schoorstenen natuurlijk niet ontbreken. Deze leuke schoorstenen maak ik al een aantal jaar en het is steeds weer een succes.

Wat heb je nodig?

- Blauw en rood A4 papier

- Dakpannen-papier

- Wit papier (het liefst goed stevig)

- Kleine doosjes (mocht je dit niet hebben kun je ook een doosje vouwen van 16 vierkantjes)

- Sinterklaas-inpakpapier

- Foamletters (te koop bij o.a. de Action)

- Pepernoten

- Watten

- Schaar

- Lijm

Hoe ga je te werk?

- De kinderen plakken eerst een stuk dakpannen-papier onderaan het blauwe A4 papier. Ik heb voor mijn kinderen het dakjespapier al op de goede maat geknipt.

- Ik heb van het witte papier stroken (schoorstenen) voor de kinderen geknipt en een vouwlijn aangegeven met pen (dat worden de plakranden). De kinderen knippen eerst uit het rode papier dakpannen, die plakken ze op het witte papier. Ik heb van tevoren met de kinderen besproken hoe dakpannen eruit zien en dat er een beetje cement (bij deze knutsel stukjes wit) tussen zit. Daarna plakken ze de schoorsteen boven het dakjespapier. Hierbij moeten ze lijm op de vouwrand smeren en de schoorsteen bol opplakken (3D).

- Dan pakken de kinderen het kleine doosje in met het Sinterklaas-inpakpapier. Mocht je geen kleine doosjes hebben, kun je ook doosjes vouwen van 16 vierkantjes. Dit is dan alleen iets minder stevig. Ze plakken het doosje ergens boven de schoorsteen.

- Dan plakken ze als laatste de foamletters, het rookwolkje van watten en de pepernoten (met sterke lijm) boven de schoorsteen. Natuurlijk krijgen ze ook nog een paar pepernoten om lekker op te eten!

#knutselen #Sinterklaas #Sint #schoorsteen #schoorstenen #pepernoten #dakpannen

bottom of page