top of page

Rendiergewei met kerstballen


Hoe meer van die leuke kleurplaten voor volwassenen ik aan de kids geef, hoe leuker ze dit vinden en hoe beter ze deze gaan inkleuren. Ik merk dat ze er steeds meer plezier in krijgen, omdat ze zien wat een leuk effect het heeft als de kleurplaat eenmaal helemaal is ingekleurd.

Na de vossen en uilen in het thema herfst hebben we nu kerstballen gemaakt. Ik ben zelf wel trots op het resultaat, want zeg nou zelf het staat toch best gezellig zo?!

Ik heb eerst inpakpapier met kerstbomen over mijn prikbord heen gedaan. Dit heb ik gewoon met punaises vastgemaakt.

Het rendier heb ik zelf gemaakt. Ik heb een rendierhoofd vanuit een kleurplaat overgetrokken. Daarna heb ik zelf uit bruin karton een gewei geknipt. Het rendier heb ik met punaises op het prikbord vastgemaakt. Ik heb hiervoor bruine punaises gebruikt, zodat ze niet zoveel opvallen.

Ik heb wit lint gebruikt om de ballen aan op te hangen. Dit lint heb ik met plakgum bevestigd.

Als juf dan haar eigen creativiteit heeft geuit mogen de kinderen aan de slag! Ik heb de kinderen een kleurplaat gegeven van twee kerstballen. Deze kleurplaat kun je hier downloaden.

De kinderen kleuren de kerstballen in met stift. Ik heb ze nog een finishing touch gegeven door ze te laten beplakken met glitters (gekocht bij Action). Dat geeft ze weer net een beetje extra glamour.

Dan de ballen uitknippen. In mijn groep 3 heb ik de ballen zelf uitgeknipt, maar in hogere groepen kunnen de kinderen dit prima zelf. De kerstballen heb ik ook opgeplakt met plakgum. Er hangt van elk kind één bal aan het rendier, de andere ballen heb ik aan lint op het raam geplakt.

#rendiergewei #kerstballen #kleurplaat #kerst #kerstmis #prikbord #gewei #rendier #Kerst

bottom of page