Leesbingo


Wil jij de kinderen uit je klas ook uitdagen om meer te lezen? Dan is deze leesbingo een leuke challenge voor de kinderen! En niet alleen voor groep 3, ook voor iets hogere groepen is dit nog leuk!

Met deze leesbingo daag je de kinderen uit om elke keer 10 minuten te lezen. Natuurlijk wel op een bijzondere manier, zoals bijvoorbeeld ondersteboven, op de wc of misschien wel in het donker met een zaklamp. Wie durft de uitdaging aan?

Ik heb mijn kinderen tijdens het letterfeest uitgedaagd met een leesbingo. Ze mogen elke dag 1 hokje aankruisen, mits ze de opdracht hebben uitgevoerd.

De leesbingo die ik dit jaar voor mijn klas had gevonden klopte niet helemaal. Er stonden wat dubbele opdrachten in en ook opdrachten die soms wat lastig uit te voeren zijn. Denk aan het lezen op zolder.. wat nou als je geen zolder hebt? Daarom maakte ik ook alvast een eigen leesbingo. Voor mij leuk voor volgend jaar, voor jullie leuk om nu al te gebruiken! De leesbingo kun je hieronder downloaden. En mocht er toch iets tussen staan wat een kind niet kan uitvoeren, dan kan hij/zij vast een ander leuk plekje bedenken!

Er moet natuurlijk wel een beloning van juf tegenover staan, want als je de kinderen uitdaagt... Daarom kocht ik bij de Action deze leuke leesboekjes voor de kinderen (voor €0,49 per stuk). Om het extra feestelijk te maken pakte ik de boeken gezellig in! Een leuk en leerzaam cadeautje voor het behalen van de BINGO!

Wie heeft als eerste zijn/haar blaadje vol? En ook al heb je hem niet als eerste vol: elke volle kaart is een cadeautje waard!

Download de leesbingo hier

Leesbingo

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Leesbingo

#leesbingo #leesmotivatie #10minutenlezen #bingo #lezen #VeiligLerenLezen #VLL