Letterfeest!


Kern 6 is altijd weer een bijzondere kern. De kinderen leren hier namelijk de laatste letters! Dat is best wel even iets om bij stil te staan. Begin groep 3 kwamen de kinderen nog blanco binnen en na een aantal maanden kunnen ze gewoon al hele woorden lezen. Ik vind het als juf toch elke keer weer bijzonder om te zien hoe dit proces bij de kinderen verloopt. Voor de één verloopt dit soepel, de andere moet eerst wat hobbels over voor hij/zij ook dat doel heeft behaald. Toch doet ieder kind zijn/haar best om dat lezen onder de knie te krijgen.

Bij die laatste letter moeten we dus wel even een klein feestje vieren. Want voor de kinderen is dit echt een mijlpaal! En deze juf houdt ook wel van een feestje in de klas, dus dat laten we zeker niet aan ons voorbij gaan.

Bij een feestje mogen muziek, een traktatie en cadeautjes natuurlijk niet ontbreken.

Ik begin het letterfeest altijd met een dansje. En waar kun je tijdens een feestje beter op dansen dan op: Feest! van Kinderen voor Kinderen. Een heerlijk swingend nummer waarbij de kinderen helemaal los gaan. Ze mogen door de hele klas dansen en dansen op hun tafels, wat een ontzettend groot succes is!

Na het dansfeestje is het tijd voor een traktatie. Het leuke is dat kern 6 meestal afgerond is als de Paaseitjes alweer in de winkel liggen. En laat de laatste letter die we leren nou net de letter 'ei' zijn! De Paaseitjes, in combinatie met een leuk label (want lezen is toch echt een eitje!), zijn daarom de perfecte traktatie op dit feest. Het label is hieronder te downloaden. Print hem op gekleurd papier en niet hem vast aan een zakje met Paaseitjes. Hoe leuk is het als de kinderen hier vol trots mee thuiskomen? Ik geef ze een paar eitjes om meteen op te eten, dan kunnen ze het zakje bewaren voor thuis.

Om het feestje af te sluiten krijgen de kinderen ook nog een cadeautje voor de hele klas. Dit jaar kocht ik boeken op de NOT en heb die voor de kinderen ingepakt. Zo hebben ze weer wat nieuws om te lezen in de klas!

Daarna daagde ik de kinderen ook nog uit voor een leesbingo! Wat dat precies is lees je in een ander bericht!

Download het label hier

Label lezen is een eitje

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Label lezen is een eitje

#letterfeest #nakern6 #kern6 #lezeniseeneitje #VeiligLerenLezen #VLL #boeken #leesbingo #feestje #waarisdatfeestdan