top of page

Eenhoorn lampion


Vorig schooljaar waren eenhoorns helemaal hip onder de meiden. Toen ik deze eenhoorn lampion op Pinterest tegenkwam wist ik ook meteen dat ik deze wilde gaan maken. Voor de jongens is het een draken lampion geworden, maar de meiden straalde met hun zelfgemaakte eenhoorn!

Ik leg je hier uit hoe jij deze lampion ook met de klas kunt maken.

Wat heb je nodig?

- Sjabloon van de eenhoorn (hieronder te downloaden)

- Gekleurd karton

- Gekleurd vliegerpapier

- Verschillende kleuren crêpe-papier

- Eventueel glitter voor de hoorn

- Prikmat en prikpen

- Schaar en lijm

- Touwtje

- Nietjes en nietmachine

Hoe ga je te werk?

- Print het sjabloon van de eenhoorn uit op A3 en maak hier een stevige mal van. Vraag de kinderen wat voor kleur eenhoorn ze willen hebben en teken de mallen op deze kleuren voor.

- De kinderen knippen en prikken het hoofd van de eenhoorn uit.

- Ze plakken vliegerpapier achter het hoofd van de eenhoorn. Voor het vliegerpapier is ook een mal, zodat de kinderen het vliegerpapier niet te klein knippen.

- Daarna knippen ze de losse onderdelen uit: de hoorn, de ster van de hoorn, het oog, pupil, neusgat en binnenkant van het oor. Ze plakken dit alles aan één kant van de lampion, de andere kant blijft dus leeg. Voordat ze de hoorn op het hoofd plakken is het nog leuk om de hoorn te glitteren. Dit geeft de eenhoorn net iets meer effect!

- Nu zet jij als leerkracht de lampion in elkaar. Ik heb dat gedaan door er een grote strook tussen te lijmen en nieten (voor extra stevigheid). Je kunt er ook voor kiezen om drie losse strookjes tussen de voor- en achterkant te nieten (twee aan de zijkanten en één aan de onderkant). Dan laat hij iets meer licht door.

- Dan moeten de haren er nog op worden geniet. Laat de kinderen kleuren crêpe-papier kiezen. Pak steeds 3 strookjes van dezelfde kleur en niet die op het hoofd. Vervolgens weer een andere kleur, net zolang totdat de rug vol zit met gekleurde haren.

- Nu nog een touwtje aan de lampion en de kinderen kunnen stralen met deze schattige eenhoorn lampion!

Download de sjablonen hier

Eenhoorn

Losse onderdelen eenhoorn

Klik hier als bovenstaande linkjes niet werken

Eenhoorn

Losse onderdelen eenhoorn

#sintmaarten #lampion #eenhoorn #eenhoornlampion #knutselen

bottom of page