top of page

Winterse sneeuwvlokken


Is jullie klas ook altijd zo kaal na de kerstperiode? Op de avond van het kerstdiner krijgen de kinderen alle kerstknutsels mee naar huis, zodat het na de vakantie lekker opgeruimd is. Toch is het altijd wel saai als ik dan na de vakantie mijn klas weer in kom. Dus het was tijd om gauw weer iets voor op de ramen te knutselen! Dat oogt namelijk gelijk weer vrolijk. Dit jaar maakte ik bij het thema winter deze sprankelende sneeuwvlokken. Hoe jij dit ook met je klas kunt maken lees je hieronder.

Wat heb je nodig?

- Printable van de sneeuwvlok (hieronder te downloaden). Je kunt de kinderen ook zelf sneeuwvlokken laten maken, maar ik vond dat wat te moeilijk.

- Ronde vouwblaadjes 20 x 20 cm in de kleur zwart

- Één rond vouwblaadje 16 x 16 cm

- Vloeipapier in de kleuren: wit, lichtblauw, donkerblauw en paars

- Transparant papier (overheadsheets)

- Lijm en schaar

Hoe ga je te werk?

- Als juf moet je eerst een aantal dingen voorbereiden. Je zorgt ervoor dat je de sneeuwvlokken hebt geprint op zwart papier. Dit kan prima, de kinderen zien de inkt nog steeds op het zwarte papier. Je moet ook even de zwarte rand voorbereiden. Vouw de ronde vouwblaadjes eerst netjes in vieren. Vouw het kleine vouwblaadje ook even in vieren (dit gebruik je alleen voor het omtrekken). Je legt dit dan op het zwarte vouwblaadje en trek je dit om. Zo krijg je een mooie rand, zie ook de foto's hieronder.

- De kinderen krijgen het zwarte vouwblaadje dubbelgevouwen (zoals op het derde plaatje hierboven). Ze knippen dan over de potloodrand en vouwen daarna de cirkel pas open. Dan krijg je de rand zoals op het vierde plaatje hierboven.

- Deze cirkel plakken ze dan op het transparante papier.

- Nu draaien ze dit transparante papier om! Dat is belangrijk, zodat de zwarte rand in tact blijft. Nu knippen ze van het vloeipapier vierkantjes en die plakken ze op het transparante papier. Handig is om lijm te smeren op het transparante papier en het vloeipapier daar op te leggen. Als je gaat lijmen op het vloeipapier gaat het scheuren. Ze plakken de vierkantjes over elkaar heen en moeten ervoor zorgen dat er geen gaten meer tussen zitten.

- Dan draaien ze het papier weer om. Ze knippen nu de sneeuwvlok uit en plakken die in het midden van de cirkel.

- Nu knip je het transparante papier in een cirkel en dan is jouw sprankelende sneeuwvlok klaar.

Download de sneeuwvlok hier

Sneeuwvlokken

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Sneeuwvlokken

#sneeuwvlok #winter #winterwonderland #raamknutsel #knutselenophetraam #wintersesneeuwvlokken

bottom of page