top of page

Inpakpapier hartjes stempelen


De Moederdagcadeautjes zijn natuurlijk extra leuk als je ze ook in een leuke verpakking steekt. Dit jaar maakte we inpakpapier door te stempelen met een wc-rolletje. Zijn deze gestempelde hartjes niet schattig? Het is opzich niet veel werk, je moet alleen even rekening houden met de droogtijd.

Wat heb je nodig?

- Grote vellen papier (groot genoeg voor het inpakken van jouw cadeau)

- Wc-rolletjes

- Verf (ik heb gekozen voor rode, maar je kunt natuurlijk alle kleuren kiezen die je leuk vindt)

Hoe ga je te werk?

- Je legt een groot vel papier neer op de tafel

- Je maakt als leerkracht van het wc-rolletje een hartjesvorm. Dit doe je door het wc-rolletje dubbel te vouwen en de lijn goed aan te drukken. Zo vouw je aan de onderkant een goed puntje. Dan het bovenste puntje naar binnen vouwen, zodat je een hartjesvorm krijgt.

- Laat de kinderen het wc-rolletje voorzichtig in de verf dopen. Daarna stempelen ze het wc-rolletje op het papier. Het is leuk als ze niet alle hartjes naast elkaar stempelen, maar soms ook een beetje over elkaar heen. Ze moeten niet te hard drukken. Wanneer ze harder drukken wordt het hartje veel dikker en komt de vorm soms niet meer goed uit.

- Wanneer het ene kind klaar is kan het volgende kind gaan stempelen. Gebruik dan niet dezelfde kant als waar het andere kind mee heeft gestempeld. Deze kant is vaak niet meer zo mooi na het stempelen. Je kunt wel de andere kant van het wc-rolletje gebruiken. Er kunnen dus twee kinderen stempelen met één wc-rolletje. Daarna moet je een ander wc-rolletje gebruiken voor het mooiste effect.

- Nu goed laten drogen en inpakken maar!

#inpakken #inpakpapier #moederdag #vaderdag

bottom of page