top of page

Vaderdag memory


Vinden jullie een cadeautje voor Vaderdag bedenken ook altijd zo lastig? Elk jaar speur ik het hele internet af en kan ik gewoon niet kiezen. Er is zoveel leuks! Vaak zie ik hele leuke ideeën voorbij komen, maar dat zijn dan ideeën waar de kinderen zelf eigenlijk weinig tot niets aan gedaan hebben. Ik vind het wel belangrijk dat het vooral wel een product van de kinderen wordt. Toch blijft dat lastig, omdat het ook leuk is als het er een beetje tof uitziet. Daarom heb ik het deze keer gecombineerd. We maakte ons eigen memory spel voor de vaders (ook leuk voor moeders!). Dit met foto's van de kinderen. De kinderen zijn zeker ook zelf aan de slag geweest, maar ook voor juf was het wel even werk. Trots op de resultaten ben ik zeker en ik hoop de papa's ook!

Het maken van de foto's

Allereerst heb ik foto's van de kinderen gemaakt. Ik heb ervoor gekozen om 10 verschillende foto's van elk kind te maken. Dit neemt wel veel tijd in beslag, dus begin op tijd!

Voor de foto's heb ik twee verschillende stijlen bedacht.

- De eerste 5 foto's hebben we op het schoolplein gemaakt met krijttekeningen. Ook voor deze foto's heb ik veel inspiratie op Pinterest gevonden. Het is dan wel fijn als je goed kan tekenen, wat ik totaal niet kan! Gelukkig heb ik zelf een hele lieve en creatieve moeder die dat wel goed kan, dus die heb ik voor deze tekeningen ingeschakeld. Zij maakte een tekening, daar fotografeerde ik alle kinderen op. Zo door naar de volgende.

-De andere 5 foto's heb ik in de klas gemaakt met gekke snorretjes en hoedjes op stokjes (gekocht bij Flying Tiger). Er zijn natuurlijk genoeg winkels waar deze leuke fotoprops te koop zijn. Bij deze opdracht is het handiger om meteen 5 foto's van hetzelfde kind te maken.

Hieronder laat ik je de krijttekeningen nog even wat beter zien.

Memoryspel maken

Wat heb je nodig?

- Foto's van de kinderen in kleur uitgeprint

- Stevig gekleurd papier

- Lamineervellen en een lamineerapparaat

- Snijmachine

- Schaar en lijm

- Cadeaudoosje (mijn doosjes kocht ik bij een SoLow winkel)

- Stiften

Hoe ga je te werk?

- De kinderen hebben bij mij eerst de cadeaudoosjes versierd. Dit deden ze met stiften en mocht helemaal naar eigen keuze versierd worden.

- Daarna kregen ze van mij hun 10 foto's op een A4'tje. Deze foto's moesten ze proberen om heel netjes langs het lijntje uit te knippen. Zo probeer je alle kaartjes even groot te maken.

- Als alle kaartjes uitgeknipt zijn plakken ze deze op gekleurd papier. Ze moeten dan één kleur kiezen, want de kaartjes moeten aan de achterkant hetzelfde zijn.

- Dan knippen ze de kaartjes weer heel netjes uit.

- Vervolgens heb ik de kaartjes voor de kinderen gelamineerd en in stukken gesneden.

- De kaartjes stopte we in de cadeaudoosjes.

- Nu leuk inpakken, gedicht erbij en klaar is je Vaderdagcadeau! Ik heb de cadeautjes in crêpepapier ingepakt met een leuk lint erom en het gedicht opgerold aan de buitenkant. Helaas ben ik vergeten daar een foto van te maken...

#Vaderdag #vaderdag #vaderdagcadeau #memory #fotos #krijttekeningen #moederdag

bottom of page