top of page

Slippers op het strand


Heerlijk om op van die zomerse dagen op je slippers over het strand te lopen. Verkoeling zoeken met je voeten in de zee. Dat is wat deze opdracht wil uitstralen en dat doet hij zeker!

Ik zal je gauw vertellen hoe je dit ook in je klas kunt doen!!!

Wat heb je nodig?

- Blauw A3 papier

- Witte en donkerblauwe verf

- Kwasten

- Lijm (pritt-stift en sterke lijm)

- Schaar

- Zand

- Sjabloon voor de slippers (hieronder te downloaden)

- Stiften

- Eventueel schelpjes

Hoe ga je te werk?

- Laat de kinderen ongeveer de helft van hun papier vol smeren met lijm (pritt-stift). Zorg ervoor dat je in het midden een schuine rand maakt i.p.v. een rechte. Belangrijk is dat ze overal lijm smeren, anders blijft het zand niet goed plakken.

- Daarna strooien ze zand op het stuk dat ze net gelijmd hebben. Laat er maar veel zand op strooien, wat te veel is valt er toch weer af. Het overgebleven zand kan weer terug in het bakje worden gestopt.

- Daarna schilderen ze op het bovenste gedeelte van het blad golven met wit en donker blauw. Het is hierbij niet erg als ze soms nog stukjes van de achtergrond (het blauwe A3 papier) zien. Dit geeft juist een leuk effect.

- Laat dit nu goed drogen.

- Terwijl de achtergrond droogt kunnen de kinderen de slippers gaan versieren met stift. Ik heb het vooraf nog met de kinderen gehad over hoe schoenen/slippers eruit zien. Dat je altijd twee dezelfde slippers aan hebt, dus dat de kinderen de slippers ook hetzelfde moesten maken.

- Wanneer de slippers helemaal ingekleurd zijn knippen ze de slippers uit.

- De slippers plakken ze dan met sterke lijm op het zand.

- Als finishing touch kun je nog schelpjes op het zand plakken. De kinderen mochten van mij 3 schelpjes uitzoeken. Deze moet je goed met sterke lijm vastplakken en goed laten drogen voordat je de knutselwerken ophangt!

Download de slippers hier

Slippers

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Slippers

#slippers #strand #zomer #zee #zand

bottom of page