Ballonnen voor de wenmiddag


Ik denk dat veel scholen aan het eind van het schooljaar een wenmiddag organiseren. Een middag waarop de kinderen alvast kennismaken met hun nieuwe groep, leerkracht en lokaal. Ik vind het altijd onwijs leuk om zo'n middag te draaien. Je ziet van die nieuwsgierige hoofdjes met een grote glimlach op het het gezicht. De kinderen vinden het geweldig, voor hen is het een grote stap zo'n nieuwe klas. Ze zijn stiekem een beetje zenuwachtig, maar kijken er toch ook enorm naar uit.

Op deze wenmiddag probeer ik de kinderen altijd alvast iets te laten zien van wat er komend schooljaar gaat gebeuren. Wij gebruiken de methode VLL (nog de 2e-maanversie) en hierin zit een leuke les voor zo'n wenmiddag. Daarnaast laat ik de kinderen ook altijd nog wat vragen stellen. Wat willen ze graag nog weten voor ze met vakantie gaan? Zodat ze met een gerust hart de vakantie in kunnen en met plezier starten in het nieuwe schooljaar.

Dit jaar zag ik op internet een grappig kaartje met ballon voorbij komen. Ik vind het leuk om de kinderen alvast iets mee te geven, zo hoop ik ze het gevoel te geven dat ze welkom zijn en dat we er een leuk schooljaar van gaan maken. Het is voor jou als leerkracht makkelijk te maken en straalt toch al veel plezier uit. Op deze kaartjes staat namelijk dat de kinderen in de zomervakantie een leuke, grappige, mooie, gekke, etc. foto moeten maken met deze ballon en dat ze deze foto de eerste schooldag weer moeten meenemen. Zo heb je na de vakantie gelijk een mooie groepsactiviteit, namelijk de foto's bekijken en daar iets over vertellen. Ik denk dat dit meteen een mooie band schept tussen de groep en jou als leerkracht. Ik ben benieuwd, want voor mij is dit ook het eerste jaar dat ik dit heb gedaan. Ik heb nu al zin in de eerste schooldag!

Wil je zelf nou ook zo'n kaartje maken? Dan vertel ik je hieronder hoe ik dat heb gedaan.

Wat heb je nodig?

- Ballonnen

- Vrolijke papier/karton (ik heb de mijne gekocht bij HEMA)

- Kaartje met tekst

- Plakband, schaar, lijm

- Sticker

Hoe ga je te werk?

- Print het kaartje met tekst uit (hieronder te downloaden). Knip ze uit.

- Halveer je vrolijke papier en plak daar het kaartje met tekst op.

- Plak hiernaast een ballon (met plakband).

- Maak het af met een vrolijke sticker.

Download hier het kaartje

Ballonnenkaartje

Klik hier als bovenstaande link niet werkt

Ballonnenkaartje

#wenmiddag #wennen #nieuwschooljaar #beginschooljaar #algemeen #eindeschooljaar