top of page

Wandeldictee


In het kader van het bewegend leren is dit wandeldictee echt fantastisch!

Bij een dictee gaat het erom dat de kinderen bezig zijn met het correct schrijven van woorden. Daar zijn ze tijdens dit wandeldictee volop mee bezig.

Als leerkracht moet je alleen even wat kaartjes maken met de woorden van het dictee erop. De kinderen hebben hun schrift en een potlood/pen nodig en gaan met die banaan!

Verspreid de kaartjes in de ruimte. Ik heb er nu voor gekozen om dit buiten te doen, maar je kunt het bij slecht weer bijvoorbeeld ook in de gymzaal doen. De kaartjes leg je op hun kop neer. De kinderen hebben hun schrift ook op een plekje in de ruimte gelegd. De kinderen lopen door de ruimte naar een kaartje. Ze draaien het kaartje om en bekijken het woord goed. Ze letten er dan vooral goed op hoe ze dit woord moeten schrijven. Daarna lopen ze terug naar hun schrift en schrijven dit woord in hun schrift. Vervolgens lopen ze weer naar een andere kaartje, etc.

FANTASTISCH toch!

Ook leuk om bijvoorbeeld te doen met het maken van zinnen. In groep 4 hadden we het over vraagwoorden. Ik heb de vraagwoorden op een kaartje geschreven en ook verspreid in de ruimte. De kinderen liepen naar een vraagwoord, bekeken het woord en liepen terug naar hun schrift. In de tussentijd bedachten ze een zin met dat vraagwoord. Eenmaal bij hun schrift aangekomen schreven ze die zin op, waarna ze weer door liepen naar een ander vraagwoord.

#wandeldictee #dictee #bewegendleren #bewegendtaal

bottom of page