Ervoor en erna


In groep 3 zijn we veel bezig met het oefenen van de getallenrij. Het is fijn als de kinderen weten hoe deze getallenrij opgebouwd is en hoe het in elkaar steekt. Welke getallen horen waar? Wat komt er voor en wat komt er na dit getal? In welke volgorde staan de getallen? Deze bewegend leren oefening sluit hier mooi bij aan.

Je hebt alleen kaartjes nodig waar de getallen 1 t/m 20 (of de getallen die je wilt oefenen) op staan en stoepkrijt.

De kinderen pakken een kaartje uit de bak. Ze kijken welk getal hier op staat en schrijven dit getal ergens op het plein. Daarna schrijven ze ook het getal op wat voor dit getal komt en het getal wat erna komt. Dus als op hun kaartje het getal 17 staat schrijven ze op het schoolplein: 17-18-19. Vervolgens lopen ze terug om het kaartje in een andere bak te leggen en een nieuw kaartje te pakken.

Sommige kinderen vinden dit onwijs lastig. Daarom heb ik op het schoolplein ook nog even met stoepkrijt de getallenrij van 1-20 geschreven zodat de kinderen kunnen spieken. Ik heb namelijk liever dat ze spieken en de goede getallen opschrijven (en ze zo hopelijk ook onthouden) dan dat ze er niet uitkomen.

Laat ze het hele schoolplein maar vol schrijven!

#bewegendrekenen #getallenrij #getallentot20 #tellentot20 #getallenlijn #ervoorenerna