October 6, 2019

In de zomer word ik altijd zo blij van vrolijke dingen, daarom werd ik ook zo blij van deze frisse ananassen. Ik was lekker even aan het speuren op Pinterest onder het thema zomer en daar kwam ik deze ananassen tegen. Ik vond ze super leuk en dacht die wil ik met mijn kids maken! Ik merk namelijk dat de kids er ook blij van worden als ze zo'n toffe kleurplaat krijgen. 

Er is alleen één klein nadeel... als je de kleurplaat wilt...

July 11, 2018

Ik word helemaal blij van deze kleurrijke kwallen! Het lijkt wel een feestje in de klas met deze kwallen aan het plafond. Het is een leuke, vrij simpele opdracht met een heel groot effect! Het maken van een leuke foto lukte moeilijk, vandaar ook een filmpje!  

Wat heb je nodig?

- Papieren bordje

- Sitspapier in verschillende kleuren

- Wiebeloogjes

- Crêpepapier in verschillende kleuren

- Cadeaulint in verschillende kleuren

- Schaar,...

July 7, 2018

Heerlijk om op van die zomerse dagen op je slippers over het strand te lopen. Verkoeling zoeken met je voeten in de zee. Dat is wat deze opdracht wil uitstralen en dat doet hij zeker! 

Ik zal je gauw vertellen hoe je dit ook in je klas kunt doen!!!

Wat heb je nodig?

- Blauw A3 papier

- Witte en donkerblauwe verf

- Kwasten

- Lijm (pritt-stift en sterke lijm)

- Schaar

- Zand

- Sjabloon voor de slippers (hieronder te downloaden)

- Sti...

June 9, 2018

Wat heerlijk dat het zonnetje zich zo vaak laat zien de afgelopen dagen. Dat brengt mij echt in de zomerstemming. Met de kinderen probeer ik de klas daarom alvast in de zomersferen te brengen. En daar dragen deze schattige strandhuisjes toch fantastisch aan bij! 

Bij deze opdracht is het wel handig om rekening te houden met de droogtijd van de verf. Ik heb deze opdracht in 3 delen uitgevoerd.

Wat heb je nodig:

- Lege me...

May 28, 2018

Met dit warme weer wil je toch niets anders dan verkoeling zoeken! Lekker afkoelen in een zwembad, bij een meertje of in de zee. Helaas moeten we toch gewoon naar school, dus halen we de zee maar een beetje naar de klas. Het geeft niet echt verkoeling, maar het staat wel erg gezellig! 

Wat heb je nodig:

- Koffiefilters

- Stevig wit A4 papier

- Sjabloon van een zeepaardje en een vis (hieronder te downloaden)

- Karton

(voor het s...

May 20, 2018

Wat is het heerlijk als het zonnetje weer gaat schijnen en je overal van die fleurige vlinders ziet vliegen. Om de klas ook een beetje fleurig te maken gingen wij aan de slag met deze vlinders. Het idee zag ik op Pinterest en heb ik een beetje aangepast naar hoe het goed uitvoerbaar is in mijn groep. 

Wat heb je nodig?

- Sjabloon van een vlinder (hieronder te downloaden). Ik heb gekozen voor A3 formaat. De kinderen zijn er dan w...

August 19, 2017

Dit idee kwam ik tegen op Freubelweb en verwees mij door naar de website Hello, Wonderful. Daar komt dit leuke idee vandaan. Hier zag je eigenlijk vooral een zeewereld met zeemeerminnen. Ik vond dit iets te meisjesachtig, dus heb het een beetje aangepast, zodat deze opdracht ook leuk is voor de jongens uit mijn groep. Want maken met de kids moest ik het zeker, vind ze zo cool! Daarom ging ik enthousiast met ze aan de slag. Ik...

July 5, 2017

Het is bijna zomervakantie! Veel kinderen gaan in de zomervakantie lekker weg. En wat doe je als je op een mooie plek in een zonnig land bent? Juist, een foto maken! 

Om alvast even in de sfeer van deze zonnige vakantie te komen maakte ik met mijn klas deze flitsende camera's. Natuurlijk maken we nu helemaal geen foto's meer met een filmrolletje, maar voor deze opdracht is dit wel erg leuk. Het toffe van deze camera's is dat he...

June 24, 2017

Zijn deze ijsjes niet vrolijk?! Vouwjuf heeft weer een leuke opdracht bedacht bij het thema zomer. Zij maakte een ijscoupe waar je eigenlijk wel een hapje van zou willen nemen. Op haar website staat een uitleg over hoe je dit heerlijke ijsje zelf kunt vouwen. 

Ik maakte deze ijsjes met mijn klas op lekker grote vellen (A3 formaat).

Ik gebruikte voor de ijsbolletjes vouwblaadjes van 10 x 10 cm. 

De coupe maakte ik van ee...

May 21, 2017

Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met het maken van deze coole campers. Ik maakte ze met mijn groep 3, maar ik denk dat zelfs in groep 8 ze dit nog tof vinden om te doen. Het leuke aan deze teken/knutselopdracht vind ik dat je er diverse materialen voor kunt gebruiken. Het is een opdracht waarbij de kinderen teken en knutselen met elkaar combineren. Ik neem hier ook altijd goed de tijd voor, ze zijn zeker niet binnen 1...

Please reload

Geef een reactie

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now